Η Καθημερινή σας ενημέρωση!

Ήξερες ότι το San Francisco χτίστηκε πάνω σε βυθισμένα πλοία;

XARTHS
Τώρα υπάρχει και χάρτης για να τα βρεις…

Το San Francisco είναι μια πόλη των ΗΠΑ που μέσα σε λίγες δεκαετίες, από πατρίδα κάποιων εκατοντάδων ψυχών, έγινε μια μεγαλούπολη εκατομμυρίων. Το 1848 ο «πυρετός του χρυσού» χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το San Francisco άρχισε να δέχεται κόσμο από κάθε γωνιά της χώρας. Όλοι τους βρέθηκαν σε ένα ξένο τόπο, με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. Με όνειρα για πλούτη, ή έστω για μια πιο άνετη ζωή, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους.

Λίγοι πλούτισαν, έχοντας την τύχη η αξίνα τους να χτυπήσει πρώτη σε μια φλέβα χρυσού. Αρκετοί έκαναν ένα καλό κομπόδεμα, δουλεύοντας σκληρά στα ορυχεία. Οι περισσότεροι όμως παγιδεύτηκαν σε μια αδιέξοδη καθημερινότητα, όπου έβλεπαν την τύχη να μην τους χτυπάει την πόρτα και έπνιγαν την απογοήτευσή τους στο αλκοόλ. Δύσκολα όμως αποφάσιζε κάποιος να εγκαταλείψει την πόλη, την ώρα που δίπλα του κάποιος τα είχε καταφέρει.

Στο λιμάνι του San Francisco, τα πλοία ξεφόρτωναν συνεχώς κόσμο. Στην επιστροφή τους όμως ήταν άδεια, πράγμα που ήταν εντελώς ασύμφορο για τον κάθε πλοιοκτήτη, που έπρεπε να πληρώσει μισθούς για το πλήρωμα, χωρίς έσοδα. Για το λόγο αυτό, αρκετοί ήταν αυτοί που όταν συγκέντρωναν έναν μεγάλο αριθμό υποψήφιων «πελατών» προς το San Francisco, έτρεχαν να αγοράσουν ρημαγμένα σκάφη, ίσα ίσα για να βγει το ταξίδι και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν στο λιμάνι.

Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν στη νομοθεσία ανακαλύφθηκε ένα παράθυρο, που επέτρεπε στον ιδιοκτήτη του καραβιού, να διεκδικήσει τη γη η οποία βρίσκεται κάτω από το καράβι του, όταν αυτό βουλιάξει. Είτε οι ίδιοι, είτε «πρόθυμοι» συνεργάτες, οδηγούσαν τα καράβια σε σημεία που θεωρούσαν φιλέτα, και τα βούλιαζαν, κερδίζοντας ένα από τα πιο δυσεύρετα πράγματα στην πόλη. Εκτάσεις.

Με το πέρασμα του χρόνου, μπάζα, χώματα και πέτρες, έφτασαν να καλύπτουν τα βουλιαγμένα πλοία, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τους, να χτίσουν επάνω οτιδήποτε θεωρούσαν χρήσιμο για τον πλουτισμό τους. Στα αρχεία της πόλης, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που καταγράφουν όλες αυτές τις κινήσεις και που χρησιμοποιήθηκαν από το Ναυτικό Μουσείου του San Francisco για τη δημιουργία ενός χάρτη, με τις ακριβείς τοποθεσίες τους.


Διαβάστε Περισσότερα

 • Νικόλαος, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: «Ο Στίβεν Χόκινγκ εκφράστηκε και ως πιστός και ως άθεος»
 • Η σημασία της θέρμανσης και ψύξης από ΑΠΕ για την οικονομία
 • Τα 10 γρηγορότερα τρένα στον κόσμο
 • Δελφίνια Κορινθιακού Κόλπου : Τρεις παγκόσμιες μοναδικότητες και ένα απίθανο φαινόμενο συμβίωσης!
 • Ερευνητές ανέπτυξαν το πρώτο εμφύτευμα που προδίδει τον πρώιμο καρκίνο
 • Οι φωτογραφίες της ημέρας
 • Τα κινητά τηλέφωνα θα γίνουν… ιατρικά κέντρα
 • Κάθε φορά που βρέχει αυτές οι εγκοπές στον τοίχο γεμίζουν λουλούδια!!
 • Αφήστε μια απάντηση

  Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται ως *

  *

  Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com